Συνταγή 1η: Τσουρέκι Παγωτό!

Και τώρα που μας έμεινε το τσουρέκι; Τι θα το κάνουμε; Με τέτοιο καιρό μία είναι λύση παγωτό! Όπως και σας έχει  βγει το τσουρέκι(υπάρχει θέμα εδώ αλλά θα το αναλύσω σε άλλο post) το παγωτό θα βγει τέλειο!

Λοιπόν πάμε για την πρώτη συνταγή!

Υλικά:

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1 σαντιγί Morfat

1/2 τσουρέκι

Σιρόπι:

200γρ. νερό

200γρ.  ζάχαρη

λίγο κακουλέ

λίγο τριμμένη μαστίχα

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα υλικά του σιροπιού. Ένα λεπτό αφού έχει αρχίσει να βράζει το κατεβάζουμε από την φωτιά.

Κόβουμε το τσουρέκι κυβάκια. Το βάζουμε για λίγο στο φούρνο στους 180 βαθμούς για να φρυγανιστεί… θα μυρίσει ο τόπος τσουρέκι!  Έτσι όπως είναι ζεστό το σιροπιάζουμε με το σίροπι που φτιάξαμε μέχρι να μαλακώσει χωρίς όμως να λιώσει!

Ταυτόχρονα χτυπάμε στο μίξερ το ζαχαρούχο γάλα και την σαντιγί. Μόλις κρυώσει το τσουρέκι το ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα!

Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη, το αφήνουμε να παγώσει και είναι έτοιμο!

Δοκιμάστε το! Δεν θα απογοητευτείτε!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s