Εκμέκ Καταΐφι!(Ekmek kadayıfı!)

Εκμέκ ή ekmegi στα τούρκικα σημαίνει ψωμί! Στην Τουρκία, από όπου κατάγεται, ακόμα και σήμερα φτιάχνουν ένα αφράτο ψωμί και αφού το σιροπιάζουν το καλύπτουν με μια πλούσια κρέμα καϊμάκι.   Κάπως έτσι δηλαδή:

αρχείο λήψης (1)-vert

Η συνταγή για το συγκεκριμένο ψωμάκι είναι μυστική καθώς φτιάχνεται από μία μόνο επιχείρηση η οποία με την σειρά της προμηθεύει τα ζαχαροπλαστεία! Αν όμως λιγουρευτεί κάποιος σπιτικό εκμέκ το μόνο που έχει να κάνει αφού  προμηθευτεί το ψωμάκι είναι να το σιροπιάσει. Δυστυχώς όμως αυτό το προνόμιο το έχουν μόνο οι Τούρκοι. Βέβαια, υπάρχουν κάποιοι που δεν τα παρατούν τόσο εύκολα και για  να πλησιάσουν την αυθεντική γεύση του τούρκικου εκμέκ χρησιμοποιούν σιροπιασμένο τσουρέκι.

Το τούρκικο εκμέκ δεν το έχω φάει… αλλά έχω φάει το ελληνικό!

Μπορεί το εκμέκ που αγαπάμε και βρίσκουμε εδώ στην Ελλάδα να είναι αρκετά διαφορετικό αλλά έχει φανατικούς θαυμαστές.

Η βάση του είναι κανταΐφι σιροπιασμένο στο οποίο τοποθετείται κρέμα ζαχαροπλαστικής και σαντιγί ενώ γαρνίρεται με τριμμένο φιστίκι.

20101015_img_0563_2

Άλλο πράγμα σας λέω…!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s