Διαφορετικά Εκμέκ….!

Αν και προτιμώ πάντα τα γλυκά στην αρχική τους μορφή έχει πάντα ενδιαφέρον πως μπορεί να σκεφτεί και να φτιάξει κανείς ένα παραδοσιακό γλυκό διαφορετικά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ακόμα και το εκμέκ καταϊφι είναι παραλλαγή του τούρκικου εκμέκ(δεν πιστεύω να τα ξεχάσατε… προχθές τα λέγαμε..) ! Οπότε ουσιαστικά σήμερα θα αναφερθούμε στις παραλλαγές της παραλλαγής!

Η κλασσική παραλλαγή σε γλυκά είναι μία…προσθέτουμε σοκολάτα! Είναι που την αγαπάμε τόσο; Είναι που για κάποιους ισχύει «γλυκό χωρίς σοκολάτα δεν είναι γλυκό»;… Ότι κι αν μας κάνει  η σοκολάτα το αποτέλεσμα είναι ότι μπορούμε να την βρούμε παντού μέχρι και στο εκμέκ!

Αν λοιπόν είστε λάτρης της σοκολάτας το μόνο που πρέπει να κάνετε για να απολαύσετε ένα σοκολατένιο εκμέκ είναι να χρησιμοποιήσετε  σοκολατένια κρέμα ζαχαροπλαστικής.  Την συγκεκριμένη παραλλαγή την ανακάλυψα στο υλικό από τις γλυκές αλχημείες, συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.

Υλικά Για Την Κρέμα:

  • 750 γρ. γάλα
  • 750 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 120 γρ.  ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 γρ.  κορν φλάουερ
  • 120 γρ.  κουβερτούρα τεμαχισμένη

Εκτέλεση Για Την Κρέμα:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την κρέμα και την μισή ζάχαρη και το τοποθετούμε στη φωτιά.
Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουερ με την υπόλοιπη ζάχαρη παίρνοντας λίγο από το μείγμα του γάλακτος.  Μόλις βράσει το γάλα, το ρίχνουμε σε αυτό. Μόλις η κρέμα βράσει και δέσει, ρίχνουμε την κουβερτούρα και ομογενοποιούμε καλά. Συνεχίζουμε την διαδικασία όπως στη βασική συνταγή.

Σε περίπτωση που η σοκολατένια κρέμα σας φαίνεται υπερβολική, μπορείτε αφού φτιάξετε τη βασική συνταγή του εκμέκ να το γαρνίρετε με τριμμένα μπισκότα σοκολάτας, ιδέα του Θανάση Σταμούδη από τα «Γλυκά Μυστικά». Εδώ θα βρείτε την συνταγή.

0-ekmek-kantaifi-me-mpiskota-sokolatas-large

Καλά όλα αυτά αλλά δεν έχουν όλοι το χρόνο να ασχοληθούν τόσο με ένα γλυκό. Έτσι ψάχνοντας στο internet βρήκα συνταγή ενός εκμέκ γρήγορου και εύκολου με φρυγανιές. Ενδιαφέρεστε;

ImageGen

Ακόμα και σε περιόδους νηστείας το εκμέκ καταϊφι προσαρμόζεται στις απαιτήσεις σας. Αξίζει η δοκιμή! (**Caster powder: Η πολύ λεπτή ζάχαρη με τους μικρότερους κρυστάλλους. Διαλύεται εύκολα και χρησιμοποιείται σε κρέμες, μους και στη μαρέγκα.)

Και για όσους το καλοκαίρι δεν τελείωσε ακόμα το εκμέκ καταϊφι ταιριάζει απίστευτα με το παγωτό καϊμάκι αλλά και με παγωτό τριαντάφυλλο .

Όποιες λοιπόν κι αν είναι οι προτιμήσεις του καθένα το εκμέκ καταϊφι μπορεί να προσαρμοστεί και να τον ικανοποιήσει!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s