Τα διάσημα Cheesecakes!!!

Το cheesecake είναι ένα γλυκό που οι περισσότεροι έχουμε φάει αλλά και πολλοί έχουμε δοκιμάσει να φτιάξουμε. Συνταγές υπάρχουν πάρα πολλές και διαφορετικές και οι περισσότερες από διάσημους chefs.  Ένας από αυτούς είναι και ο Jamie Oliver:

New York vanilla cheesecake με βατόμουρα!

Υλικά667_1_1350903011_lrg

  • 250γρ. μπισκότα digestive, σπασμένα
  • 150γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 115γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 κουταλιές της σούπας corn flour
  • 900γρ. τυρί  Φιλαδέλφεια, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 115ml κρέμα γάλακτος
  • 1 βανίλια φυσική / ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

Για τα βατόμουρα:

  • 400γρ. βατόμουρα
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε μία φόρμα του κέικ (24 εκατοστών) και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC.
Ανακατεύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο, τα στρώνουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 10′. Η βάση είναι έτοιμη αφού κρυώσει.
Ανεβάζουμε την θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C.
Ανακατεύουμε την ζάχαρη με τον corn flour. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει κρέμα.
Χτυπώντας στο μίξερ προσθέτουμε τα αυγά και σταδιακά ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος.
Τέλος, ρίχνουμε την βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.
Τοποθετούμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε για 40΄- 45΄ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του γλυκού. Αν δεν θέλουμε να πάρει πολύ σκούρο χρώμα το γλυκό το καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο.
Μόλις βγει από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες ή και ολόκληρη νύχτα.
Για τα βατόμουρα:
Τοποθετούμε τα βατόμουρα σε ένα τηγάνι, την ζάχαρη και λίγο νερό.
Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10′. Αφού κρυώσουν σερβίρουμε.

Όσοι προτιμούν τα cheesecake που δεν χρειάζονται ψήσιμο ας δοκιμάσουν την συνταγή της Martha Stewart:

No-Bake Cheesecake!

Υλικάmslkids0704xd2s_summer04_nobake_cheesecake_hd

  • 2 πακέτα μπισκότα
  • 11 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 πακέτα τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με την ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
Τα τοποθετούμε σε ένα τσέρκι καλύπτοντας τη βάση και βάζουμε στο ψυγείο για 10′ .
Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε την κρέμα. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και τέλος την βανίλια και το χυμό λεμονιού.
Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα στη βάση και τοποθετούμε το γλυκό στην κατάψυξη για 2,5 με 3 ώρες.
Αφαιρούμε το τσέρκι και σερβίρουμε.

Και για όσους δεν με πιστεύουν, δείτε και μόνοι σας…

Συνταγή του Jamie Oliver

Συνταγή της Martha Stewart

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s