Παστάκια Cheesecake Σοκολάτας!

Αγαπάτε την σοκολάτα; Αγαπάτε το cheesecake; Αυτή η συνταγή είναι για σας!

Υλικά:1

Για τη βάση:

  • 120γρ. μπισκότα
  • 40γρ. βούτυρο

Για την κρέμα:

  • 100γρ. κουβερτούρα
  • 450γρ. κρέμα τυρί
  • 60γρ. άχνη
  • 2 αυγά

2

 

 

Εκτέλεση:

Για τη βάση:

Ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο  και τα στρώνουμε στο τσέρκι.3

Αν θέλετε μπορείτε να το ψήσετε για 10′, αλλά επειδή θα το ψήσουμε μετά με την κρέμα δεν είναι απαραίτητο.

Για την κρέμα:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C.

Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί( σκεύος με την σοκολάτα τοποθετείται σε σκεύος μικρότερης διαμέτρου το οποίο έχει νερό και βράζει, η σοκολάτα λιώνει από τους ατμούς)5

4

  • Ανακατεύουμε το  τυρί με την άχνη και στην συνέχεια με τα αυγά. Αφού γίνει ένα μείγμα, προσθέτουμε μία μικρή ποσότητα στη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας.Με αυτό τον τρόπο έρχονται σε επαφή δυο υλικά με διαφορετικές θερμοκρασίες χωρίς να υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

Στην συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας στο υπόλοιπο μείγμα με το τυρί κρέμα.
Τοποθετούμε την κρέμα στο τσέρκι και ψήνουμε για 45′ -60΄.
Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει στον κλειστό φούρνο για 1 ώρα.
Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

Το σερβίρουμε ολόκληρο, σε μπάρες ή σε παστάκια.

6

8

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s