Η συνταγή του Γαλακτομπούρεκου!

Η κλασική συνταγή  του γαλακτομπούρεκου είναι σχεδόν παρόμοια όπου κι αν ψάξετε.  Εγώ δοκίμασα την συνταγή της Νανάς Γιώτη από το περιοδικό «Γλυκές αλχημείες». Αξίζει να την δοκιμάσετε!

Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 125γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1l γάλα
  • 4 αυγά
  • 70γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 70γρ. ζάχαρη
  • λίγη βανίλια
  • 1 χοντρό κομμάτι φλούδα από ένα λεμόνι

Για το σιρόπι:

  • 400γρ. ζάχαρη
  • 200γρ. νερό
  • 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το γάλα  με την φλούδα. 11

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε λίγο ζεστό γάλα στο μείγμα με τα αυγά  και μετά προσθέτουμε όλο το μείγμα στο γάλα. Ανακατεύουμε  μέχρι να αρχίσει να βράζει.

Την αφήνουμε να κρυώσει.

12

13

Για να κάνουμε γαλακτομπούρεκο ταψιού βουτυρώνουμε το ταψί. Στρώνουμε τρία φύλλα βουτυρώνοντας τα ανάμεσα. Προσθέτουμε την κρέμα. Κλείνουμε με άλλα τρία φύλλα και βουτυρώνουμε ξανά.

14

Για να φτιάξουμε γαλακτομπουρεκάκια: Βουτυρώνουμε το φύλλο και το διπλώνουμε στα δύο.

Προσθέτουμε την κρέμα στο κάτω μέρος, διπλώνουμε τις άκρες, βουτυρώνουμε και τυλίγουμε.

DSCN0938-horz

Ψήνουμε στους 180°C για 45′ μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.

17

Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας τα τρία υλικά για 3-4′(αφού αρχίσει να βράζει)

και σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι το κρύο γλυκό.

Καλή σας απόλαυση!

19

18

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s